
- نویسنده : esteshragh
-
بازدید: 412

ولتر فرانسوي «wolter »
وي مستشرق فرانسوي است که در سال 1694 ميلادي در فرانسه متولد شد و به نام « فرانسو ماري » ناميده شد.
در سال 1704 م نزد روحانيون مسيحي ژزوئيها مباني علوم آن روز را فراگرفت. ولتر از کودکي نسبت به مسيحيت بدبين بود. نخست بر مسيحيت تاخت و خداي انساننما آنها را مسخره کرد و به مسيحيان خيلي اشکال گرفت و سپس به جان اديان ديگر افتاد و در دنياي آن روز غوغائي برپا نمود. و چون تحت تأثير کتابهاي دشمنان اسلام قرار گرفته بود، از حقائق اسلام دور بود ولي در اثر تحقيقات و مطالعات در زمينهي اسلام نسبت به اسلام و پيامبر اسلام(ص) خوش بين شد و فهميد که هم کيشان سابق او دربارهي پيامبر اسلام(ص)جزء تهمت چيز ديگري نگفتند.(فرانسوي، ولتر، اسلام از نگاه ولترص 5، )
وي ميدان مبارزه را گسترش داد و به پيروان تمام اديان يورش برد اما در اين نبردها و ستيزها ولتر ديگري نهفته بود، ولتري نوع دوست و نوع پرور ومسلمان. دانشمندان تصريح کردندکه که ولتر در اثر تحقيقات خود به آئين اسلام پيوست.(افتخار زاده،رضا، سير تاريخي و ارزيابي انديشهي شرق شناسي، ص 46، )
وي در زمينهي اسلام بعد از تحقيقات حرفهاي جالبي زده که ميتوان عمق مطالعات وي را از اينجا دانست. مينويسد: سنتهايي که نبي اسلام محمد9 آنها را آورد تمام آنها نفس انسان را به سوي تهذيب فرا ميخوانند و حسن و جمال آنها انسان را به دين محمدي جذب ميکند بخاطر همين اقوام متعددي روي زمين اسلام آوردهاند.(حسيني حسيني،معدي، الرسول في عيون غربيه منصفه ص 104،)
در مدح قرآن ميگويد:« من يقين دارم که اگر قرآن و انجيل را به يک فرد غير متدين ارائه دهند اوحتماً قرآن را بر خواهد گزيد زيرا کتاب محمد9در ظاهر افکاري را تعليم ميدهد که به اندازهي کافي بر مبناي عقلي منطبق است.(رئيس اعظم شاهد، اعجاز قرآن از ديدگاه مستشرقان ص 124).
وي معتقد است که پيامبر اسلام (ص) به خلافت علي8 وصيت کرده و قلم و دوات را خواسته تا کتباً جانشيني علي8 را بنويسد ولي اين وصيت آن حضرت اجرا نشد. چون بعد از رحلت آن حضرت (ص) عدهاي ابوبکر را به خلافت برگزيدند.( مهري املشي،قربان علي،علي از زبان ديگران ص 168)
به نظر ميرسد مخالفت آئين مسيحيت با عقل وي را از مسيحيت دور کرد و مطابق بودن احکام اسلامي باعقل و فطرت وي را به اين آئين جذب کرد چون ميگويد: « خدايا من مسيحي نيستم زيرا ميخواهم تو را بهتر دوست داشته باشم». (خوئيني،علي آل اسحاق،اسلام از ديدگاه دانشمندان جهان ، ص 296)
منبع: نرم افزار قرآن و مستشرقان